Rijst met zalm en sperziebonen
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 5911
Bereiding
Voor de sperziebonen heb je een kookpan nodig, voor de zalm een koekenpan en voor het totaal een hapjespan of wokpan.
- Voorbereiding
- Haal de zalm een half uur voor de bereiding uit de koelkast en bestrooi met zout en peper.
- Kook de sperziebonen met een snufje zout (2 minuten minder dan op het etiket staat).
- Bak de zalm in wat olijfolie plm. 8 minuten. Halverwege keren.
- Snij de bosuitjes in dunne ringen.
- Giet de sperziebonen af.
- Snij de zalm en grove stukken.
- Bak in de hapjespan of wokpan de rijst en sperziebonen voor 2-3 minuten in wat olijfolie.
- Voeg de zalm, citroensap en 3/4 van de bosuitjes toe en verwarm voor 2-3 minuten. Doe voorzichtig met de zalm.
- Eet smakelijk.
Boodschappen
- ————————————————
- 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
- 400 gram gebroken sperziebonen
- 2 x 170 gram zalmfilet zonder huid
- 3 bosuitjes
- ————————————————
- Dit heb ik in huis
- 3 flinke scheuten citroensap
- Olijfolie
- Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Je gebruikt:
- Alles van de boodschappenlijst
Serveren
Serveer de rijstschotel op een plat bord, sprenkel nog wat citroensap over het geheel en maak af met het restant bosuitjes.
Bewaartip
Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.