Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Nasi goreng

Nasi goreng

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5910

Bereiding

Voor de nasi goreng heb je een hapjespan of wokpan nodig en voor de eieren een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de hamblokjes of reepjes in hele kleine sukjes.
  • Klop 2 eieren met een scheutje melk of kookroom op en bak om en om in een beetje bakmiddel en snij in dunne reepjes.

  • Optie: Verwarm de kipsaté als je daarvoor gekozen hebt.

  • Bak de kip in een beetje wokolie voor 3-4 minuten. De kip moet wit zijn.
  • Voeg de nasi groente en de kruidenmix toe en bak nog voor 4 minuten.
  • Voeg de ketjap manis, de rijst en de ham toe en warm goed door voor zeker 2 minuten.
  • Voeg de reepjes ei toe en vermeng.
  • Bak nog 2 spiegeleitjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 125 gram hamblokjes of reepjes
  • 450 gram nasi groente
  • 39 gram nasi goreng kruidenmix
  • 170 gram Atjar tampoer. Potje.
  • 4 eieren
  • Kroepoek naar keuze
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Optie: kipsaté kant en klaar
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Wokolie
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • Sambal
  • Melk of kookroom
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Als je er een sateetje bij wil kies je voor kipsaté.

Serveren

Serveer de nasi goreng met de atjar, kroepoek en spiegelei op borden, met als optie de saté.

Serveer er voor de liefhebber nog wat sambal bij.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.