Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Kippendijen stoof met rijst en groente

Kippendijen stoof met rijst en groente

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4008

Bereiding

Je hebt een hapjespan met deksel nodig voor de kip. Een koekenpan voor de rijst en een kookpan voor de groente.

  • Voorbereiding
  • Laat de champignons uit het potje uitlekken.
  • Verkruimel de ontbijtkoek.
  • Snij de kippendijen in vieren en bestrooi met zout en peper.

  • Bak de kip rondom aan in olijfolie en haal uit de pan.
  • Fruit de ui voor 1 minuut in de overgebleven olie.
  • Voeg de bloem en basterdsuiker toe en bak voor 1 minuut.
  • Doe de kip en bouillon in de pan.
  • Voeg de laurier en kruidnagel toe in een kruidenbuiltje of gebruik kruidenbuiltje van HONIG.
  • Voeg de ketjap manis, mosterd en wijn toe.
  • Stoof 25 minuten op een laag vuur. Deksel op de pan.
  • Voeg de ontbijtkoek toe en stoof nogmaals 25 minuten.
  • Kook de sperziebonen.
  • Voeg de laatste 15 minuten de uitgelekte champignons toe.
  • Verwijder de kruiden.
  • Maak de rijst, met likje olie, warm in de koekenpan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700-800 gram kippendijen zonder vel (ook wel kipdijfilet genoemd)
  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 170 gram champigonschijfjes uit een potje
  • 340 mililiter kippenbouillon kant-en-klaar in pot
  • 125 mililiter rode wijn
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • Optie: Kruidenbuiltje van HONIG
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • Optie: 3 laurierblaadjes
  • Optie: 4 kruidnagels
  • Flinke scheut ketjap manis
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Heb je nog wat over?

Klik hier om te sluiten.

Kijk hier wat je daarmee kunt.

    Wat kun je doen met een restje kippendijen stoof?

  • Lunch voor de volgende dag: Maak het warm in de magnetron en beleg er wat boterhammen mee.

  • Malse wraps: Verwarm de kippendijen stoof en gebruik het als vulling voor wraps. Voeg wat verse groenten, zoals sla, tomaten en komkommers, toe en rol de wraps strak op voor een smakelijke en handige maaltijd.

Tip(s)

Varieer met de groente.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.