Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5904

Bereiding

Voor de kip en kerrie heb je een hapjespan nodig. Voor de rijst en amandelen een koekenpan en voor de sperziebonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Plet de knoflook, ontvel en snij fijn.
  • Kruid de kipdijfiletreepjes met een beetje zout en peper.

  • Kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
  • Bak de kip in een klein scheutje bakmiddel gaar en bruin voor plm. 7 minuten.
  • Voeg op het laast de gesnipperde ui en knoflook toe en bak mee.
  • Voeg 450 mililiter water en de Honig basis toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte ananas toe en warm mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar.
  • Doe een klein scheutje bakmiddel in de koekenpan en verwarm de Panklare zilvervliesrijst voor 2 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 175 gram gesnipperde uien
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 59 gram Honig basis voor voor kip kerrie van Honig
  • 227 gram blikje uitgelekte ananasstukjes
  • 4 teentjes fijngesneden noflook
  • 55 gram amandelschaafsel geroosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sperziebonen voor snijbonen of een andere groente.

Vervang de zilvervliesrijst voor rijst naar keuze.

Serveren

Serveer de kip, rijst en sperziebonen op een ovaal bord. Strooi over het geheel het amandelschaafsel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.