Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Jambalaya met kip

Jambalaya met kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5906

Bereiding

Voor de jambalaya heb je een hapjespan of wokpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de chorizo of salami in keine blokjes.
  • Plet, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de bosuitjes in kleine ringetjes.

  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Bak de kipdijfiletreepjes in een beetje olijfolie bruin en gaar en neem uit de pan.
  • Bak in de overgebleven olie, de gesnipperde ui, knoflook en paprika voor plm. 5 minuten.
  • Voeg een snufje Chilipoeder toe.
  • Voeg de ham, chorizo of salami en kipdijfiletreepjes er aan toe en vermeng.
  • Voeg de rijst en bosui ringetjes toe en verwarm alles nog eens goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram chorizo of salami worst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Zoete Chilisaus
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 snufje Chilipoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Teveel gemaakt? Opgewarmd smaakt het nog lekkerder.

Chorizo is pittiger dan Salami.

Serveren

Serveer de jambalaya op diepe borden en druppel wat Chilisaus over het geheel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.