Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Biefstukreepjes met broccoli en rijst

Biefstukreepjes met broccoli en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5907

Bereiding

Voor de biefstuk heb je een mengkom en wokpan nodig. Voor de broccoli een magnetron en voor de rijst een koekenpan.

  • Voorbereiding (1 uur van tevoren)
  • Meng de honing, sojasaus en gembersiroop.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en meng.
  • Snij de lenteuitjes in ringen.
  • Hak de gepelde knofllook heel fijn.

  • Prik een paar gaatjes in het zakje broccoli.
  • Verwarm de broccoli in het zakje in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt.
  • Laat de broccoli in het zakje nog 2 minuten nagaren.
  • Strooi wat zout en nootmuskaat over de broccoli.
  • Verwarm de panklare rijst in een scheutje olie in een koekenpan.
  • Haal na 1 uur de biefstukreepjes uit de marinade en dep zoveel mogelijk droog.
  • Wok de knoflook heel even en voeg de biefstukreepjes (zonder marinade) toe en bak voor 1-1,5 minuut. Niet langer, want dan worden ze taai.
  • Haal de biefstuk uit de pan en wok de bosuitjes even in een beetje olie.
  • Voeg de broccoli toe en wok mee voor 1 minuut.
  • Voeg de biefstuk met het sesamzaad toe en verwarm goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300-350 gram biefstukpuntjes
  • 400 gram broccoli roosjes
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 3 bosuitjes.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Wokolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sesamzaad
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de rijst, met daarop de biefstuk en de broccoli, op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.