Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Kippendijen met krieltjes en haricots verts

Kippendijen met krieltjes en haricots verts

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5308

Bereiding

Voor de kip en de krieltjes heb je een koekenpan nodig. Voor de haricots verts een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Haal de kip een half uur voor het bakken uit de koelkast en bestrooi met zout en peper.
  • Snij de puntjes van de haricots verts.

  • Bak de kip. Lees het etiket.
  • Bak de krieltjes voor plm. 10 minuten.
  • Kook de haricots verts gaar met een snufje zout en voeg na het afgieten een klont roomboter toe.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350-400 gram kipdijfilet (4 stuks)
  • 350-400 gram haricots verts
  • 450 gram krieltjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Roomboter
  • Nootmuskaat
  • Mayonaise of knoflooksaus
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de haricots verts voor een andere groente.

Als de krieltjes bijna klaar zijn, plet dan met een vork een deel en bak nog even door.

Serveren

Serveer de kippendijen en strooi wat nootmuskaat over de boontjes en doe een klodder mayo of knoflooksaus op de krieltjes.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.