Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Gegrilde kippenbout met tomaatrisotto

Gegrilde kippenbout met tomaatrisotto

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5310

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig en voor de bouillon een steelpan. Voor de kip een oven.

  • Voorbereiding
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken.
  • Snij de knoflook heel fijn.
  • Maak de bouillon in de steelpan.

  • Verwarm de kip in de oven. Lees het etiket.
  • Fruit de ui en knoflook in een likje olie.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor plm. 15 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaatjes toe en laat plm. 5 minuten zachtjes koken. Blijf roeren.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe.
  • Als de rijst en tomaten een dikke massa is, is het klaar.
  • Serveer met de burrata.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 gegrilde kippenbouten van supermarkt, slager of poelier
  • 250 gram risottorijst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 bol burrata
  • 1 liter groentebouillon
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groentebouillon
  • Olijfolie.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Serveer er een eenvoudige frisse salade bij.

Serveren

Serveer de tomaatrisotto met de kip en een halve bol burrata op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.