Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Coq au vin (eenvoudig en snel) met zoete aardappelfriet en sla

Coq au vin (eenvoudig) met zoete aardappelfriet en sla

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5334

Bereiding

Voor de coq au vin heb je een hapjespan met deksel nodig en voor de zoete aardappel een magnetron.

  • Voorbereiding
  • Strooi zout en peper over de kipdijfilets en laat even intrekken.
  • Snij de knofllook in kleine stukjes.
  • Maak met een scheutje water en de maizena een papje.
  • Bak de kipdijfilets in een beetje olie rondom aan en haal uit de pan.
  • Bak de spekreepjes in de overgebleven olie en bak voor 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nogmaals voor 5 minuten. Halveer ze tijdens het bakken met een spatel.
  • Voeg de knoflook, rode wijn, bouillon, zilveruitjes en maizena papje toe en meng.
  • Voeg de kip toe en laat 35 minuten op een laag vuur sudderen met het deksel op de pan.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan, zodat de saus nog wat kan indikken.
  • Bak in de magnetron de zoete aardappelfriet op 180 graden voor 10 minuten.
  • Snij de tomaten in 4 kwarten en de komkommertjes doormidden.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen *

  • —————————————————————
  • 4 flinke kipdijfilets
  • 150 gram spekreepjes
  • 125 gram gesneden kastanje champignons
  • 170 mililiter kippenbouillon in glas (halve pot)
  • 125 mililiter rode wijn (half klein flesje)
  • Handje vol zilveruitjes
  • 450 gram zoete aardappelfriet van AVIKO
  • 100 gram sla naar keuze
  • 2 trostomaten
  • 2 snoepkommertjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels maizena
  • Sladressing
  • Olijfolie
  • Bakmiddel
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s) *

Als je ook een voorgerecht en een dessert hebt, dan zijn de producten ook voldoende voor 4 personen.

Serveren

Serveer de coq au vin met de saus op een bord, samen met de zoete aardappel en de sla. Garneer met de komkommer en de tomaat. Giet wat sladressing over de sla.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren.