Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pitabroodje Sloppy Joe

Pitabroodje Sloppy Joe

Klik voor groter formaat

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6536

Bereiding

Je hebt een hapjespan nodig voor het gehaktmengsel en een oven voor de pitabroodjes.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven. Lees het etiket.
  • Snij de paprika in heel kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de augurken in heel kleine blokjes.
  • Snij de knoflook in plakjes.

  • Bak de ui, knoflook en paprika in een weinig olie voor 2 minuten
  • Voeg het gehakt en de mosterd toe en bak rul.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat zachtjes pruttelen tot een dikke smeuige massa. Pakweg 15 minuten. Nog wat zout en peper?
  • Voeg de augurken blokjes toe en meng.
  • Snij de pitabroodjes doormidden.
  • Vul de halve pitabroodjes met wat ijsbersla en het gehaktmengsel. Er mag best wel wat uitpuilen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4-5 pitabroodjes (voorkeur volkoren)
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram gesnipperde ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 100 gram ijsbegrsla
  • 4 augurken, niet al te groot
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels mosterd
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de halve pitabroodjes op een bord.