Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pistolet pastrami

Pistolet Pastrami

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.

Pistolet Pastrami

Receptnummer 6515

Bereiding

Voor de pistoletjes heb je een oven nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Bak de pistoletjes voor 8-10 minuten. Lees het etiket.
  • Snij de augurken over de lengte in lange dunne plakken.
  • Maak een mengsel van mayonaise, mierikswortel en een scheutje citroensap met een snuf zout en peper.

  • Doe de oven uit en leg de pastrami op een ovenbestendig bord voor 1 minuut in de afkoelende oven.
  • Snij de broodjes over de lengte voor 7/8 open.
  • Smeer op beide zijden van het warme broodje het mayonaise mengsel.
  • Strooi wat sla over de broodjes.
  • Leg hierop een flinke plak pastrami en augurk.
  • Smeer hierop weer van het mengsel. etc. etc.
  • Maak alle pastrami op en maak af met nog wat peper.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4 pistoletjes afbakbroodjes, meergranen of volkoren. Een ander afbakbroodje is ook goed
  • 200 gram pastrami van de slager. AH heeft het ook
  • 100 gram ijsbergsla of veldsla
  • 2-3 augurken
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 8-10 eetlepels mayonaise
  • 4-6 eetlepels mierikswortel van Khüne
  • Scheutje citroensap
  • Peper en zout
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een lekkere soep genoeg als hoofdmaaltijd soep.

Serveren

Serveer de pistoletjes Pastrami op een plat bord.