Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodgerechten van EetLOL.NL

Brood met tomaat, knoflooksaus en breadcrumbs

Brood tomaat

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6504

Bereiding

Je hebt nodig een oven met grill, een uitneembare bakplaat en een vel bakpapier.

  • Snij de tomaat in heel dunne plakjes.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Leg zoveel mogelijk boterhammen hierop, ongeveer 6-8 stuks.
  • Besprenkel of spuit hier olijfolie overheen.
  • Smeer de boterhammen in met de knoflooksaus.
  • Beleg iedere boterham met 2 plakjes tomaat.
  • Strooi hierover 2 eetlepels geraspte kaas.
  • Leg hierop 2 eetlepels breadcrumbs.
  • Plaats de bakplaat in de oven en grill op de hoogste stand voor 6 minuten.
  • Af en toe even kijken of het niet te hard gaat.
  • Als de topjes beginnen te bruinen is het klaar.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Vloerbrood gesneden, Liefde & Passie, Volkoren, Meergranen, Pompoen, Desem, Spelt etc. etc. (6-8 boterhammen)
  • 3 trostomaten
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 6-8 eetlepels of kneepjes uit de flacon knoflooksaus
  • 12-16 eetlepels Panko Breadcrumbs
  • 6-8 eetlepels olijfolie in fles of spuitbus
  • 1 vel bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto zijn de pompoen boterhammen afgebeeld.

Serveren

Serveer de boterhammen op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Het overgebleven heerlijke brood eet je morgen bij het ontbijt of bij de lunch.