Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Boterham zalmsalade

Boterham met zalmsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6512

Bereiding

Je hebt een mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren hard en rasp ze fijn.
  • Laat de augurken blokjes uitlekken.
  • Snipper de lenteuitjes.
  • Maak een mengsel van de mayonaise, ketchup, mosterd, citroensap, peper en zout.

  • Deponeer de inhoud van de zalm op een bord en ontdoe ze van graat en huid.
  • Maak de vis klein met een vork. Bewaar iets van de visolie.
  • Meng alles door elkaar. Iets te droog? Meng er nog wat visolie door.
  • Laat goed koud worden in de koelkast.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1/2 gesneden vloerbrood naar keuze
  • 1 groot blik (418 gram) rode of roze zalm
  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 lente- of bosuitjes
  • Optie: Komkommer en sla naar keuze
  • Amsterdamse augurken blokjes van Kesbeke (klein potje)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Flinke scheut tomaten ketchup
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vul aan met bijvoorbeeld appelmoes kijk hier of vul aan met soep kijk hier.

Serveren

Serveer de boterhammen met zalmsalade op een plat bord en graneer met plakjes komkommer en sla.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.