Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Biefstuk op brood met ui en champignons

Biefstuk op brood met ui en champignons

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6516

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de biefstuk een half uur voor bereiding uit de koelkast en bestrooi met zout en peper.
  • Gebruik 6 boterhammen en besmeer met roomboter.

  • Laat de koekenpan goed heet worden en smelt er 100 gram blue band margarine in en wacht totdat het niet meer bruist.
  • Schroei de biefstuk snel om en om dicht voor 1 minuut.
  • Bak de bieftsuk, bewegend, 1,5-2 minuten om en om voor een rosé/medium gaarheid.
  • Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de uien en champignons in het bakresidu donkerbruin.
  • Meng een flinke scheut ketjap manis door het mengsel.
  • Snij de biefstuk in dunne plakjes, dwars op de draad (spiervezels).
  • Verdeel de plakjes over de 6 boterhammen. Bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de het ui- champignonmengsel over de boterhammen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1/2 gesneden vloerbrood naar keuze
  • 3 biefstukken (geen kogelbiefstuk) plm. 150 gram per stuk
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 125 gram kastanje champignons
  • 250 gram margarine voor bakken en braden van Blue Band
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Roomboter.
  • Flinke scheut ketjap manis
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vul aan met bijvoorbeeld appelmoes kijk hier of vul aan met soep kijk hier.

Serveren

Serveer de boterhammen op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.