Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodgerechten van EetLOL.NL

Boterham bal satésaus

Boterham bal satésaus

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6502

Bereiding

Je hebt 2 koekenpannen nodig. 1 voor de uitjes en de satésaus en 1 voor het gehakt of een magnetron en 1 koekenpan.

  • Bereiding in koekenpannen.
  • Snij de gehaktballen in platte schijven. 6 schijfjes per bal.
  • Bak de uien in een koekenpan glazig in een likje bakmiddel.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de satésaus toe op een laag vuur.
  • Verwarm in de andere koekenpan de gehaktschijfjes in een likje bakmiddel.
  • Als ze begiinen te kleuren zijn ze klaar.

  • Bereiding in magnetron en koekenpan.
  • Verwarm de gehaktballen in de magnetron zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak de uien in een koekenpan glazig in een likje bakmiddel.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de satésaus toe op een laag vuur.
  • Snij de warme gehaktballen in schijfjes. 6 schijfjes per bal.

  • Leg de boterhammen op een plat bord.
  • Smeer de satésaus met uitjes op de boterhammen.
  • Leg de warme gehaktschijfjes hier op.
  • Schep de laatste satésaus hier bovenop en klaar is ie.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4 gehaktballen kant-en-klaar gegaard, rund of varken
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 250 gram satésaus, voorkeur kant-en-klaar van Wijko
  • 6 sneetjes brood, voorkeur volkoren, maar iedere andere soort kan ook
  • Optie: IJsbergsla, tomaat, komkommer, bosuitjes
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto is de boterham bal afgebeeld met een schaaltje wortelsalde. Kijk hier hoe je die maakt.

Voor de kant-en-klare gehaktballen kijk je hier.

Voor de vegaballen kijk je hier.

Serveren

Serveer de boterham bal op een plat bord.

Als je dat wilt het geheel garneren met bijvoorbeeld wat fijngesneden bosuitjes, een plukje ijsbergsla of een dun plakje tomaat of komkommer.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.