Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Veldertjes met bloemkool, kip en curry

Veldertjes met bloemkkol kip en curry

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6102

Bereiding

Voor de veldertjes en de bloemkool heb je een hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Laat de veldertjes uitlekken.
  • Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalotjes.

  • Fruit de uitjes, met een likje bakmiddel, in een hapjespan.
  • Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer tot een saus.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en doe deksel op de pan.
  • Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en roer een paar keer om.
  • Voeg de laatste paar minuten de veldertjes en kipfilet toe en warm mee.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 685 gram (uitlekgewicht 450 gram) veldertjes in glas - HAK
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 150 gram kipfilet gerookt
  • 200-250 mililiter kokosmelk
  • 70 gram gele curry kruidenpasta
  • 2 sjalotjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Amandelschaafsel
  • Peterselie gedroogd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de veldertjes op een plat bord en garneer met de amandelen en peterselie.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.