Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Bruine bonen met speklapje en stroop

Bruine bonen met speklapje en stroop

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6105

Bereiding

Voor de bruine bonen heb je een pan nodig en voor de speklapjes en spekreepjes een koekenpan.

  • Bak de uien en spekreepjes zonder bakmiddel op een laag vuur.
  • Giet een paar flinke scheuten stroop door de gebakken spekreepjes en uien en meng.
  • Strooi vleeskruiden of zout en peper op de speklapjes.
  • Bak de speklapjes in een klein beetje bakmiddel.
  • Verwarm de bruine bonen en laat uitlekken.
  • Voeg de uien en spekreepjes toe aan de uitgelekte bonen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 potten bruine bonen (uitlekgewicht 465 gram)
  • 150 gram uiensnippers
  • 300 gram speklapjes a la minute
  • 300 gram spekreepjes
  • Stroop
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de bruine bonen met speklapjes op een diep bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.