Pizzabroodjes
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 6609
Bereiding
Je hebt een oven met bakplaat en bakpapier nodig.
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220º.
- Laat de sardines en de geroosterde paprika uitlekken.
- Snij de ciabatta in 6 gelijke stukken en de stukken over dwars in plakken. Je krijgt zo 12 dunne plakken.
- Snij de paprika in kleinere stukjes.
- Snij de salami in dunne reepjes.
- Verbrokkel de sardines.
- Snij de bosuitjes in halve ringen.
- Snipper de rode ui.
- Leg de 12 plakken ciabatta op de bakplaat met bakpapier en besmeer deze ruimhartig met tomatenketchup.
- Verdeel de salami, sardines, ui, bosui en paprika over de ciabatta plakjes.
- Strooi er wat basilicum en knoflook over en maak af met de geraspte oude kaas.
- Bak de pizzabroodjes voor 8-10 minuten in de oven.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 1 groot ciabatta afbakbrood (250 gram)
- Tomatenketchup of pizzasaus
- Salami in plakjes
- 1 blikje sardines in olie
- 1 rode ui
- 1 bosuitje
- 12 eetlepels geroosterde paprika (je koopt een potje)
- Geraspte oude kaas
- Gedroogde basilicum
- Knoflookpoeder
- Optie: Chilipoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Altijd lekker als bijgerecht. Bij de soep bijvoorbeeld of als snack bij de borrel.
Optie: Als je van pittig houdt, strooi dan voor het bakken een heel klein beetje chilipoeder over het geheel.
Serveren
Serveer op een bord of schaaltje bij soep of borrel.