Bijgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Bijgerechten van EetLOL.NL

Bleekselderijsalade met ei

Bleekselderijsalade met ei

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6603

Bereiding

Je hebt alléén een mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren voor 8 minuten hard.
  • Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Snij de komkommer in plakjes en in stukjes. Een verse met schil en wat ouder geschild.
  • Snij de bleekselderij sticks over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes.

  • Doe groente en fruit in de mengkom en meng door elkaar.
  • Voeg de olijfolie, azijn, citroensap en rozijnen toe en meng.
  • Plaats het geheel, afgedekt, een uurtje in de koelkast.
  • Snij de eieren in vier partjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 150 gram bleekselderij
  • Kies de onthaarde, gewassen en gesneden bleekselderij
  • Meestal noemt men dat bleekselderij sticks
  • 1 komkommer
  • 1 zurige appel (Elstar of Cranny Smith)
  • 2 eieren
  • Citroen of citroensap
  • Rode of zwarte rozijnen
  • Dit heb ik in huis
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Gebruik alles van de boodschappenlijst en:

  • 1/3 komkommer
  • 1/2 citroen of scheutje citroensap
  • Handje rozijnen

Reageer op dit recept

Tip(s)

Lekker als bijgerecht en als ontbijtsalade.

Serveren

Verdeel en serveer de bleekselderijsalade in twee schaaltjes en garneer met de partjes ei.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.