Bijgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Bijgerechten van EetLOL.NL

Appelmoes met of zonder stukjes appel of kaneel

Appelmoes

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6601

Bereiding

Je hebt alléén een flinke pan nodig.

  • Schil en snij de appels in stukjes.
  • Doe de appels in de pan en voeg de kaneel, suiker en een paar scheuten citroensap toe en vermeng.
  • Laat de kaneel achterwege als je daar niet van houdt.
  • Giet er het water bij en breng aan de kook.
  • Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Laat het geen prut worden, maar beboud enige stevigte.
  • Prak met een vork de appels tot de gewenste structuur.
  • Als je kort prakt heb je appelmoes met stukjes.
  • Laat afkoelen in de koelkast indien gewenst.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram appels. Goudreinet, Jonagold of Elstar
  • Citroen of citroensap
  • Dit heb ik in huis
  • 80 mililiter water (6 eetlepels)
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Gebruik alles van de boodschappenlijst en:

  • 1/2 citroen of 2 eetlepels citroensap

Reageer op dit recept

Tip(s)

Altijd lekker als bijgerecht.

Serveren

Serveer de warme of koude appelmoes als bijgerecht in een schaaltje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.