Ribeye...

Ribeye

Ribeye

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4314

Bereiding

Voor de ribeye en de champignons heb je een flinke koekenpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de ribeye een half uur voor het bakken uit de koelkast en uit de verpakking. Dep droog en bestrooi met zout.

  • Bak de ribeye in een flinke scheut bakmiddel op hoog vuur aan beide zijden bruin.
  • De ribeye voortdurend bewegen en keren. Zet vuur op 3/4 en bak verder voor rood 2 minuten, medium 3 minuten en doorbakken 4 minuten per kant.
  • Ribey klaar? Haal uit de pan bestrooi met peper en verpak in aluminiumfolie.
  • Bak de champignons in het residu van de ribeye bruin. Giet er als laatst de ketjap Manis bij en roer.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 runder ribeys. Een flinke ribeye weegt al gauw 350 gram. Als dit teveel is koop er dan één en snij hem doormidden
  • 150 gram kastanje champignons gesneden
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Aluminiumfolie
  • Bakmiddel
  • 3-4 eetlepels ketjap Manis
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Snij een grote ribeye, na het bakken, doormidden als deze te groot is.

Serveren

Serveer de ribey met je favoriete groente en aardappelen op een plat bord en bedek met de champignons.

Bewaartip

Lees de verwerkingsdatum op de verpakking.

Rauw vlees invriezen voor ± 3 maanden kan ook.