Kippendijen stoof
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4008
Bereiding
Je hebt een braadpan of hapjespan met deksel nodig.
- Voorbereiding
- Laat de champignons uit het potje uitlekken.
- Verkruimel de ontbijtkoek.
- Snij de kippendijen in vieren en bestrooi met zout en peper.
- Bak de kip rondom aan in olijfolie en haal uit de pan.
- Fruit de ui voor 1 minuut in de overgebleven olie.
- Voeg de bloem en basterdsuiker toe en bak voor 1 minuut.
- Doe de kip en bouillon in de pan.
- Voeg de laurier en kruidnagel toe in een kruidenbuiltje of gebruik kruidenbuiltje van HONIG.
- Voeg de ketjap manis, mosterd en wijn toe.
- Breng aan de kook en stoof 25 minuten op een heel laag vuur met het deksel op de pan.
- Voeg de ontbijtkoek toe en stoof verder voor nogmaals 25 minuten.
- Voeg de laatste 15 minuten de uitgelekte champignons toe.
- Verwijder de kruiden.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 700-800 gram kippendijen zonder vel (ook wel kipdijfilet genoemd).
- 150 gram gesnipperde uien.
- 170 gram champigonschijfjes uit een potje.
- 340 mililiter kippenbouillon kant-en-klaar in pot.
- 125 mililiter rode wijn.
- 3 plakken ontbijtkoek.
- Optie: Kruidenbuiltje van HONIG.
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker.
- 2 eetlepels bloem.
- 2 eetlepels mosterd.
- Optie: 3 laurierblaadjes.
- Optie: 4 kruidnagels.
- Flinke scheut ketjap manis.
- Olijfolie.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Lekker met rijst, puree of gekookte aardappelen en groente naar keuze.