Kippenbouten in pannetje...

Kippenbouten in een pannetje

Kippenbouten in een pannetje

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4014

Bereiding

Je hebt een braadpan of hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de kippenbouten een half uur voor gebruik uit de koelkast en bestrooi met zout en peper.
  • Snij de wortel in dunne plakjes.
  • Snij de prei in dunne ringen.
  • Snipper de ui.

  • Bak de kippenbouten om en om een paar minuten in een paar flinke scheuten bakmiddel.
  • Neem de bouten uit de pan en fruit alle groente voor plm. 2 minuten in dezelfde pan.
  • Blus af met de rode wijn en 250 mililiter water.
  • Voeg de Maggi juspoeder toe en breng even aan de kook.
  • Spuit een flinke scheut tomatenketchup in de pan.
  • Doe de kippenbouten in de pan en laat 1 uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  • De kippenbouten moet net onder staan. Voeg nog wat water toe indien nodig.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 kippenbouten plm. 400 gram p/stuk
  • 100 gram wortel
  • 1 prei
  • 200 gram witte of gele uien
  • 18 gram (zakje) Maggi Jus tuinkruiden juspoeder
  • 250 mililiter rode wijn
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheut tomatenketchup
  • Bakmiddel
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Lekker met rijst, puree, friet of gekookte of gebakken aardappelen en groente naar keuze.

Je kunt natuurlijk ook kippendijen, drumsticks of een hele kip gebruiken, die je in 8 stukken snijdt.

Nog meer smaak? Gebruik kant-en-klaar gemarineerde kip.

De jus kun je in kleine porties invriezen voor later gebruik.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.