Gepocheerde kipfilet...

Gepocheerde kipfilet

Gepocheerde kipfilet

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4012

Bereiding

Een kookpan is voldoende en eventueel een koekenpan voor de pijnboompitten.

  • Rooster, indien nodig, 4 eetlepels pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Giet de bouillon in de pan en doe de kipfilet daarin.
  • Giet er zoveel water bij dat de kip net onder staat.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Zet vuur uit en laat met deksel op de pan minstens 20 minuten staan.
  • Haal de kip uit de pan en snij over dwars in dunne plakken.
  • Giet wat currysaus of honing-mosterdsaus over de kipfilet, bestrooi met pijnboompitten en serveer.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 kipfilets zonder vel.
  • 350-500 mililiter kippenbouillon of gevogelte fond kant-en-klaar.
  • Geroosterde pijnboompitten.
  • Optie: Currysaus kant-en-klaar.
  • Optie: Honing-mosterdsaus kant-en-klaar.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De bouillon kun je bewaren als basis voor een soep of risotto of kook er je groente in.

Lekker bij o.a. een

Groentegerecht of een gerecht met kip of voeg samen met een groente.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.