Gebakken witlof met honing...

Gebakken witlof met honing

Gebakken witlof met honing

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4517

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig.

  • Verwijder eventueel gekleurde bladeren.
  • Snij de witlof in de lengte doormidden en laat de stronk zitten, dan valt het niet uit elkaar bij het bakken.
  • Verwarm een koekenpan en smelt de boter.
  • Bak, op hoog vuur, de witlof op de snijkant als de boter begint te kleuren en bak voor 2 minuten.
  • Bak ook de andere zijde voor 2 minuten.
  • Doe op de snijkant een halve eetlepel honing.
  • Bak de witlof voor 10 minuten en draai het vuur wat zachter. Halverwege nog een keer draaien.
  • Blus af met een scheutje rode wijnazijn. Laat het vocht verdampen.
  • Snij de onderkant er af bij het serveren. Zout en peper?
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 stronken witlof
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • Zout en peper
  • Scheutje rode wijnazijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Lekker met een stukje vlees of kip en een gebakken aardappeltje.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.