Bleekselderijsalade met appel en rozijn
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4520
Bereiding
De bleekselderijsalade maak je aan in een hoge mengkom.
- Snij de appel in kleine blokjes en 1/3 van de komkommer in plakjes en in stukjes.
- Snij de bleekselderij sticks over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes.
- Snij de lenteuitjes over de lengte in tweeën en overdwars in kleine reepjes.
- Doe alles in een mengkom en meng door elkaar.
- Meng de olijfolie, azijn en citroensap door de salade.
- Voeg de rozijnen toe en vermeng met de salade.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 350 gram bleekselderij. Kies de onthaarde, gewassen en gesneden bleekselderij. Meestal noemt men dat bleekselderij sticks.
- 1 komkommer.
- 1 zurige appel (Elstar of Cranny Smith).
- 2 bosuitjes.
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 1/2 citroen of scheut citroensap
- 1 eetlepel witte wijnazijn.
- Handje rode of zwarte rozijnen.
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Lekker met gebakken aardappeltjes in combinatie met vlees, vis of kip.
Kies voor vlees, vis of kip.
Serveren
Serveer de salade in een diepe serveerschaal.