Voorgekookte gebakken aardappelen uit de koekenpan
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4419
Bereiding
Je hebt een koekenpan, kookpan en mengkom nodig.
- Voorbereiding
- Kook de geschilde aardappelen met een beetje zout voor 8 minuten. Halveer grote exemplaren.
- Giet de aardappelen af en laat nog wat droogkoken.
- Snij de aardappelen kruislings tot halverwege in. Snij ze niet helemaal door.
- Kneus de aardappel tot ongeveer halverwege met een brede spatel.
- Doe 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels knoflookpoeder in een mengkom.
- Meng de gekneusde aardappelen hier doorheen.
- Bak de aardappelen met een scheutje olie knapperig.
- Bestrooi met nog wat zout en peper naar behoefte.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 450-500 gram kruimige aardappelen
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Knoflookpoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Vervang de aardappelen door voorgekookte verpakte kruimige aardappelen. Het koken kan dan vervallen.
Je kunt ook overgebleven gekookte aardappelen van de vorige dag hiervoor gebruiken.
Serveren
Serveer als bijgerecht.