Aardappel uit de oven...

Voorgekookte gebakken aardappelen uit de oven

Voorgekookte gebakken aardappelen uit de oven

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4418

Bereiding

Je hebt een oven, bakplaat, kookpan en mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200º.
  • Bedek de bakplaat met het bakpapier.
  • Kook de geschilde aardappelen met een beetje zout voor 8 minuten. Halveer grote exemplaren.
  • Giet de aardappelen af en laat nog wat droogkoken.
  • Snij de aardappelen kruislings tot halverwege in. Snij ze niet helemaal door.
  • Kneus de aardappel tot ongeveer halverwege met een brede spatel.
  • Doe 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels knoflookpoeder in een mengkom.
  • Meng de gekneusde aardappelen hier doorheen.
  • Deponeer de aardappelen op de bakplaat.
  • Bak de aardappelen voor 40 minuten in het midden van de oven.
  • Kijk af en toe of het niet te hard gaat.
  • Bestrooi met nog wat zout en peper naar behoefte.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450-500 gram kruimige aardappelen
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de aardappelen door voorgekookte verpakte kruimige aardappelen. Het koken kan dan vervallen.

Je kunt ook overgebleven gekookte aardappelen van de vorige dag hiervoor gebruiken. De oventijd is dan plm. 30 minuten.

Aardappel uit de oven is lekker bij alle gerechten met vlees, vis of kip met groente naar keuze.

Serveren

Serveer als bijgerecht.