Voorgegaarde aardappelen uit de oven
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4420
Bereiding
Je hebt een oven, bakplaat en mengkom nodig.
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200º.
- Bedek de bakplaat met bakpapier.
- Spoel de aardappelen en droog ze in een theedoek.
- Snij grote exemplaren doormidden, zodat je ongeveer gelijke stukken krijgt.
- Deponeer alle ingrediënten, inclusief de aardappelen, in een mengkom en hussel goed door elkaar.
- Verdeel alles over de bakplaat.
- Plaats in de oven voor 30 minuten. Halverwege omscheppen.
- Kijk af en toe of het niet te hard gaat.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 500 gram kruimige voorgegaarde aardappelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/4 eetlepel gedroogde tijm
- 1/4 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Je kunt ook overgebleven gekookte aardappelen van de vorige dag hiervoor gebruiken. De oventijd is dan plm. 25 minuten.
Aardappel uit de oven is lekker bij alle gerechten met vlees, vis of kip met groente naar keuze.
Serveren
Serveer als bijgerecht.