Pofaardappel zelf gemaakt...

Pofaardappel zelf gemaakt

Pofaardappel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4413

Bereiding

Je hebt een magnetron, magnetronbord of schaal nodig. Voor de vulling een mengkom.

  • Voorbereiding
  • Boen de aardappelen goed schoon en maak droog.
  • Prik er rondom gaatjes in.
  • Smeer er rondom olijfolie en zout op.

  • Bereiding pofaardappel
  • Plaats de aardappelen op een magnetronbord of schaal in de magnetron op vol vermogen voor 12 minuten voor 2 aardappelen (voor 1 aardappel 8 minuten). Keer halverwege om.
  • Verpak de gepofte aardappelen in aluminiumfolie en laat nog 7 minuten nagaren.
  • Controleer altijd of de aardappel gaar is, met bijvoorbeeld een sateprikker. Teveel tegenstand? Dan nog een paar minuten in de magnetron.

  • Bereiding vulling
  • Meng de knoflooksaus, yoghurtdressing en de dille.
  • Snij de gepofte aardappel kruislings open aan de bovenzijde en deponeer de vulling daarin. Strooi er nog wat dille op.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 grote aardappelen plm. 220 gram per stuk
  • 6 eetlepels knoflooksaus kant-en-klaar
  • 3 eetlepels yoghurt-mosterdressing
  • 1 eetlepel dille gedroogd
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Aluminiumfoile
  • Zout
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Een aardappel van ongeveer 9-10cm weegt ongeveer 220 gram.

Snij de aardappel aan de bovenzijde kruislings open en vul met de vulling en strooi er nog wat dille op.

De gepofte aardappel is lekker bij vele gerechten.

Geen zin om zelf te maken? Kies dan de kant-en-klare.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.