Aardappelsalade basisrecept...

Aardappelsalade basisrecept

Aardappelsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4411

Bereiding

Je hebt een kookpan en een mengkom nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de voorgegaarde aardappelen in gelijke blokjes van plm. 1 cm.
  • Kook de voorgegaarde aardappelblokjes nog voor 5 minuten.
  • Giet de blokjes af en spoel af met koud water. Zet weg in de koelkast voor plm 1 uur.

  • Snij de augurkjes in hele kleine stukjes.
  • Meng de augurkjes (plus een scheutje augurkensap), knoflook, mosterd, bieslook, yoghurt, mayonaise, zout en peper in een mengkom.
  • Schep de aardappelblokjes door dit mengsel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram vastkokende aardappelen voorgegaard.
  • 6 kleine augurkjes.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2-4 teentjes fijngesneden of geperste knoflook.
  • Lik mosterd.
  • 1 eetlepel bieslook gedroogd.
  • 3 eetlepels yogurt of yoghurt dressing.
  • 2 eetlepels mayonaise.
  • Zout en peper.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De aardappelsalade is lekker bij vele gerechten. Ook bij de lunch of BBQ. Je kunt er vele ingrediënten aan toevoegen, zoals: restjes broodbeleg, worst, vlees, ham of groente.

Geen zin om zelf te maken, kies dan de kant-en-klare.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.