Aardappelgratin...

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4401

Bereiding

Je hebt een oven en een ronde, vierkante of rechthoekige ovenschaal nodig.

Optie: Als je hele dunne aardappelschijfjes wil, gebruik dan een mandoline.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snij de knoflook fijn.
  • Vet de ovenschaal in met boter.
  • Leg een laag aardappelschijfjes, dakpansgewijs, in de schaal met wat knoflook, zout en peper. Doe dit totdat de schijfjes op zijn.
  • Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
  • Verdeel de boter er in kleine stukjes over.
  • Bak de gratin plm. 25 minuten in het midden van de oven.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelschijfjes voorgegaard.
  • Optie: 500 gram aardappels vastkokend en voorgegaard als je een mandoline gebruikt.
  • 125 gram verse slagroom.
  • 150 gram geraspte jonge kaas.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook of meer.
  • 30 gram ongezouten roomboter.
  • Zout en peper.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De aardappelgratin is lekker bij vele gerechten. Ook als bijgerecht.

Geen zin om zelf te maken, kies dan de kant-en-klare.

Serveren

Serveer in een serveerschaal.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.