Aardappel uit de oven
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4417
Bereiding
Je hebt een oven en ovenschaal nodig.
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200º.
- Snij de champignonschijfjes doormidden.
- Vermeng in de ovenschaal de aardappel met de ui en champignons.
- Doe de olijfolie in een schaaltje, pers de knoflook en vermeng met de olie.
- Verdeel het oliemengsel over de gevulde ovenschaal en doe er wat rozemarijntakjes op.
- Bestrooi met zout en peper.
- Schep om en bak 30 minuten in de oven. Halverwege nog een keer omscheppen.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 450-500 gram aardappelpartjes in schil
- 150 gram gesneden uien
- 125 gram gesneden champignons (voorkeur kastanje)
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram rozemarijn
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
Laat de uien en/of champignons achterwege indien gewenst.
Aardappel uit de oven is lekker bij alle gerechten met vlees, vis of kip met groente naar keuze.
Serveren
Serveer als bijgerecht.