Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

HoofdgerechtTerug

Ajam pangang met rijst en boontjes

Ajam pangang met rijst en boontjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Je hebt een hapjespan met deksel nodig voor de Ajam pangang, voor de rijst een koekenpan en voor de bonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de kippendijen in vieren en bestrooi met zout en peper.
  • Snipper de sjalotjes en de knoflook.
  • Verwijder de puntjes van de sugdarsnaps en onthaar de zijkanten als dit je keuze is. Bekijk de video hoe je dat doet.

  • Bak de kip rondom aan en haal uit de pan.
  • Fruit knoflook en ui voor 1 minuut in het overgebleven residu.
  • Doe de Chicken to Night in de pan, voeg de kip toe en vermeng.
  • Laat zachtjes sudderen voor 20 minuten met het deksel op de pan. Voeg 5 eetlepels allesbinder toe.
  • Maak de rijst warm in een koekenpan met een klein beetje bakmiddel. Maak de rijst los met een vork.
  • Kook de boontjes met een snufje zout beetgaar.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700-800 gram kippendijen zonder vel. Ook wel kipdijfilet genoemd.
  • 250-300 gram boontjes (sugar snaps, sperziebonen of snijbonen)
  • 250 gram basmatirijst minuutje van Lassie
  • 1 pot Chicken to Night van 535 gram
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • Optie: Kroepoek
  • Optie: Atjar tjampoer
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • Zout en peper
  • Allesbinder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Tip(s)

De Ajam pangang kun je ruim van te voren, bijvoorbeeld 1 dag, al maken en opwarmen voor gebruik.

Gebruik sugar snaps, sperziebonen of snijbonen. Andere rijst kan natuurlijk ook.

Video

Zo maak je boontjes schoon en draadvrij. Bekijk de video hoe je dat doet. Bron: JUMBO.

Serveren

Serveer de Ajam pangang, rijst en boontjes op een bord en garneer eventueel met de kroepoek en de Atjar tjampoer.