Klik voor groter formaat en
> voor meer afbeeldingen.
Receptnummer 9402
Bereiding
De aardappelen kook je samen in een flinke kookpan. Voor de spekjes heb je een koekenpan nodig en voor de rookworst een steelpan.
Schil de aardappelen.
Bak de spekreejes zonder olie knapperig voor plm. 10 minuten.
Verwarm de rookworst zoals vermeld op het etiket.
Laat de boerenkool al kokend in 250 ml water slinken. Doe er zout en peper bij.
Voeg de aardappelen toe met nog 250 ml water en laat plm. 20 minuten koken totdat de aardappelen gaar zijn.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de boter fijn.
Verwarm een restje jus of maak deze zelf.
Serveer de stamppot met de spekreepjes, de jus en de rookworst. Doe wat mosterd op de worst.
Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
—————————————————————
500 gram boerenkool
600 gram aardappelen (je koopt 3 kilo)
150 gram spekreepjes (je koopt 300 gram)
1 rookworst van 250 gram
—————————————————————
Dit heb ik in huis
Jus
Mosterd
Zout en peper
2 eetlepels boter
Klik hier en plak de boodschappen in je favoriete App of To-Do list
Kosten voor 2 personen (jan. 2024)
Totaal gewicht p.p. 750 gram
Boerenkool € 2,10
600 gram aardappelen € 1,101)
150 gram spekreepjes € 1,60
Rookworst € 1,45
Totaal voor 2 personen € 6,25
Prijzen kunnen afwijken
De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.
Geen jus? Ook geen restje?
Maak het eenvoudig zelf en wat heb je nodig?
Maggi juspoeder naturel € 0,70
Optie: Gebakken uitjes € 1,20 voor 150 gram
Optie: Tomatenketchup € 1,20 voor een halve liter
Water.
Doe de juspoeder in 300 ml water en breng aan de kook.
Optie: Voeg 2 eetlepels gebakken uitjes toe.
Optie: Voeg een flinke scheut tomatenketchup toe.
Warm nog even goed door en klaar.
De helft (150 ml) is voldoende voor dit gerecht. De rest kun je bewaren in de koelkast.
Tip(s)
1)Aardappelen koop je per 3 kilo voor plm. € 4,50 en 1 kilo voor plm. € 1,75.
Mogelijk is 1700 gram teveel. Vries dan, zonder de rookworst, 1/3 deel in. 1 portie.
Bewaartip
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.