Budget recept
Rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Risotto tomaat

1/2
2/2

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 8202

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken.
  • Snij de knoflook heel fijn.
  • Maak de bouillon in de steelpan.

  • Fruit de ui en knoflook in een likje olie.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor plm. 15 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaatjes toe en laat plm. 5 minuten zachtjes koken. Blijf roeren.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe.
  • Als de rijst en tomaten een dikke massa is, is het klaar.
  • Serveer met de burrata.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst (je koopt 500 gram)
  • 2 Uien
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes in potje (je koopt300 gram)
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 50 parrano geraspte kaas (je koopt 100 gram)
  • 1 bol burrata
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groentebouillon
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 600 gram
  • 250 gram risottorijst € 0,95
  • Uien € 1,00
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes € 1,50
  • Tomatenblokjes € 0,70
  • 50 gram parrano geraspte kaas € 1,25
  • Burrata € 1,90
  • Bouillonblokjes € 0,10
  • Totaal voor 2 personen € 7,40

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Serveren

Serveer de risotto tomaat en een halve bol burrata op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.