Budget recept
Pasta's
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Spaghetti bolognese met geraspte kaas

Spaghetti bolognese

Klik voor groter formaat

Receptnummer 9202

Bereiding

Voor de spaghetti heb je een kookpan nodig en voor het gehakt en de groente een hapjespan met deksel.

  • Voorbereiding
  • Was en snij de wortel, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.

  • Kook de spaghetti al dente zoals op het etiket vermeld: ongeveer 7 minuten.
  • Bak het gehakt rul en gaar in een beetje olie. Bak de ui en knofllook mee. Voeg wat zout en peper toe.
  • Voeg de gesneden groente toe en bak mee voor plm. 5 minuten.
  • Voeg de passata toe en laat met deksel op de pan minstens 15 minuten pruttelen.
  • Giet de spaghetti af en deponeer op een bord.
  • Schep de bolognese op de spaghetti.
  • Serveer met de geraspte kaas en de basilicum.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram spaghetti naar keuze
  • 250 gram gehakt naar keuze
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke wortel of winterpeen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram passata (gezeefde tomaten) naar keuze
  • 100 gram geraspte kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gedroogde basilicum
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. plm. 700 gram
  • Spaghetti € 0,50
  • Gehakt € 1,75 (kiloprijs plm. € 7,00)1)
  • Paprika € 1,00
  • Wortel € 0,45
  • Courgette € 1,00
  • Ui € 0,40
  • Knoflook € 0,20
  • Passata € 1,70
  • Geraspte kaas € 1,152)
  • Totaal voor 2 personen € 7,15

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Tip(s)

1)Gehakt per kilo kost plm. € 7,00. Vries het in porties van 250 gram in.

2)Geraspte kaas in voordeelverpakking kost plm. € 4,60 voor 400 gram.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.