Budget recept
Kip
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Gegrilde kippenpoot met bleekselderijsalade

1/3
2/3
2/3

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 8304

Bereiding

Voor de kip heb je een oven nodig en voor de salade een mengkom.

  • Verwarm de kip in de oven. Lees het etiket.
  • Snij de appel, geschild of ongeschild, in super dunne plakjes.
  • Kook de eieren hard voor 8 minuten en snij in partjes.
  • Snij de halve komkommer in blokjes.
  • Snij de bleekselderij over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes. (Lees de instructie video hoe)
  • Doe alles in de mengkom en meng door elkaar.
  • Voeg de rozijnen, olijfolie en citroensap toe en meng.
  • Plaats het geheel afgedekt een uurtje in de koelkast.
  • Kneus de walnoten en strooi over de salade bij het serveren.
  • Eet smakelijk.

Video

De bleekselderij schoonmaken en ontharen is best wel een klusje. Hoe je dat doet zie je hier
Bekijk de video hoe je dat doet. (Videobron: Jumbo)

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 kant-en-klare gegrilde kippenpoten van slager of poelier
  • 1 bleekselderij
  • 1 komkommer (je gebruikt de helft)
  • 1 zurige appel
  • 2 eieren
  • Handje gepelde walnoten
  • Handje rozijnen
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel honing
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 550 gram
  • Kippenpoten € 4,00
  • Bleekselderij € 1,65
  • Komkommer € 0,50
  • Appel € 0,50
  • Eieren € 0,80
  • Walnoten/Rozijnen €0,35
  • Totaal voor 2 personen € 7,80

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Serveren

Serveer op een plat bord en garneer met partjes ei.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.