Gegrilde kippenpoot met bleekselderijsalade
Klik voor groter formaat en
> voor meer afbeeldingen.
Receptnummer 8304
Bereiding
Voor de kip heb je een oven nodig en voor de salade een mengkom.
- Verwarm de kip in de oven. Lees het etiket.
- Snij de appel, geschild of ongeschild, in super dunne plakjes.
- Kook de eieren hard voor 8 minuten en snij in partjes.
- Snij de halve komkommer in blokjes.
- Snij de bleekselderij over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes. (Lees de instructie video hoe)
- Doe alles in de mengkom en meng door elkaar.
- Voeg de rozijnen, olijfolie en citroensap toe en meng.
- Plaats het geheel afgedekt een uurtje in de koelkast.
- Kneus de walnoten en strooi over de salade bij het serveren.
- Eet smakelijk.
Video
De bleekselderij schoonmaken en ontharen is best wel een klusje.
Hoe je dat doet zie je hier
Bekijk de video hoe je dat doet. (Videobron: Jumbo)
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 2 kant-en-klare gegrilde kippenpoten van slager of poelier
- 1 bleekselderij
- 1 komkommer (je gebruikt de helft)
- 1 zurige appel
- 2 eieren
- Handje gepelde walnoten
- Handje rozijnen
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 1 eetlepel honing
- Scheutje citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Kosten voor 2 personen (jan. 2024)
- Totaal gewicht p.p. 550 gram
- Kippenpoten € 4,00
- Bleekselderij € 1,65
- Komkommer € 0,50
- Appel € 0,50
- Eieren € 0,80
- Walnoten/Rozijnen €0,35
- Totaal voor 2 personen € 7,80
Prijzen kunnen afwijken
De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.
Serveren
Serveer op een plat bord en garneer met partjes ei.