Budget recept
Aardappelen met groente
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Aardappelen met snijbonen en schnitzel

1/3
2/3
2/3

Klik voor groter formaat en > voor meer afbeeldingen.

Receptnummer 9102

Bereiding

Voor de aardappelen en snijbonen heb je een kookpan nodig en voor de schnitzels een koekenpan.

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in plm. 20 minuten.
  • Kook de snijbonen gaar in plm. 8 minuten.
  • Bak de schnitzels om en om voor plm. 6 minuten.
  • Giet de aardappelen af en kook droog.
  • Giet de snijbonen af en roer er 2 eetlepels roomboter door.
  • Strooi wat nootmuskaat over de snijbonen.
  • Serveer zoals op de foto.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelen (je koopt 3 kilo)
  • 400 gram snijbonen vers en gesneden
  • 2 gepaneerde varkens schnitzels
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • Roomboter
  • Zout en peper
  • Nootnuskaat
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 600 gram
  • 500 gram aardappelen € 0,751)
  • Snijbonen € 2,402)
  • Schnitzels € 3,40
  • Totaal voor 2 personen € 6,55

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Geen jus? Ook geen restje?

Maak het eenvoudig zelf en wat heb je nodig?

  • Maggi juspoeder naturel € 0,70
  • Optie: Gebakken uitjes € 1,20 voor 150 gram
  • Optie: Tomatenketchup € 1,20 voor een halve liter
  • Water.
  • Doe de juspoeder in 300 ml water en breng aan de kook.
  • Optie: Voeg 2 eetlepels gebakken uitjes toe.
  • Optie: Voeg een flinke scheut tomatenketchup toe.
  • Warm nog even goed door en klaar.
  • De helft (150 ml) is voldoende voor dit gerecht. De rest kun je bewaren in de koelkast.

Tip(s)

1)Aardappelen koop je per 3 kilo voor plm. € 4,50 en 1 kilo voor plm. € 1,75.

2)Ongesneden snijbonen zijn soms goedkoper en ingevroren gezien voor: € 1,75 per 400 gram.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.