Budget recept
Aardappelen met groente
Eet ideeën zonder poespas...

Budget receptTerug

Aardappelen met andijvie en schouderkarbonade

Aardappelen met andijvie en schouderkarbonade

Klik voor groter formaat

Receptnummer 9104

Bereiding

Voor de aardappelen en gemengde groente heb je een kookpan nodig en voor de gehaktballen een magnetron.

  • Voorbereiding
  • Haal de karbonades een half uur voor je begint uit de koelkast en bestrooi met zout en peper.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in plm. 20 minuten. Beetje zout.
  • Kook de andijvie op een laag vuur in een ietsje water totdat ze bijna gaar is. Beetje zout.
  • Bak de spekreepjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Bak de schouderkarbonades plm. 15 minuten gaar en bruin.
  • Giet de aardappelen af en kook droog.
  • Giet de andijvie af, zodat ze zo droog mogelijk is. Druk zoveel mogelijk vocht uit de andijvie.
  • Maak met de juspoeder van het bakresidu een lekkere jus. Lees het etiket.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelen (je koopt 3 kilo)
  • 400 gram andijvie gesneden en gewassen, grof of fijn
  • 2 schouderkarbonades. plm. 400 gram. Plm. € 7,85 per kilo
  • 150 gram gerookte spekreepjes (je koopt 300 gram)
  • 1 zakje juspoeder van Maggie
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Zout.
  • Bakmiddel.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Kosten voor 2 personen (jan. 2024)

  • Totaal gewicht p.p. 725 gram
  • 500 gram aardappelen € 0,751)
  • Andijvie € 1,80
  • Schouderkarbonades € 3,20
  • 150 gram gerookte spekjes € 1,602)
  • Juspoeder € 0,65
  • Totaal voor 2 personen € 8,00

Prijzen kunnen afwijken

De budgetprijzen kunnen afwijken. Soms heb je te maken met dag- of seizoensprijzen of prijsverhogingen.

Tip(s)

1)Aardappelen koop je per 3 kilo voor plm. € 4,50 en 1 kilo voor plm. € 1,75.

2)Gebruik de helft van de spekreepjes.

Misschien heb je wel jus in de vriezer of koelkast.

Serveer op een plat bord, strooi er de spekjes overheen en schenk de jus over de aardappelen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.