Maattabel voor je gemak...

Maattabel Terug
Inhoud
Voor het bereiden van maaltijden luistert een mililitertje meer of minder niet al te nauw.
Voor het bakken van een taart of cake juist wel.
Vloeistof / Liters 1 l 1000 ml (mililiter)
1 l 1000 cc (cubic centimetre)
3/4 l 750 ml
3/4 l 750 cc
1/2 l 500 ml
1/2 l 500 cc
1/3 l 333 ml plm.
1/3 l 333 cc plm.
1/4 l 250 ml
1/4 l 250 cc
1/5 l 200 ml
1/5 l 200 cc
1/8 l 125 ml
1/8 l 125 cc
1/10 l 100 ml
1/10 l 100 cc
Cup 1 cup 250 ml
Theelepel - tl 1 tl 5 ml
Eetlepel - el 1 el 15 ml
Waterglas 1 glas 250 ml
Soepkom 1 kom 250 ml
Diep bord 1 bord 300 ml
5 mililiter - ml 1 theelepel
15 milileter - ml 1 eetlepel
125 mililiter - ml 1/2 waterglas
250 mililiter - ml 1/4 liter Waterglas - 250 cc
500 mililiter - ml 1/2 liter 500 cc
750 mililiter - ml 3/4 liter 750 cc
1000 mililiter - ml 1 liter 1000 cc
Gewicht
Voor het bakken van een taart of cake is gewicht en volume belangrijk voor het beste resultaat. Gebruik hiervoor een weegschaal en maatbeker.
Bloem/Poeder 1 theelepel 2,6 gram
1 eetlepel 8 gram
1 cup 110 gram
Boter 1 theelepel 5 gram
1 eetlepel 15 gram
1 cup 250 gram
Creme fraiche 1 theelepel 8 gram
1 eetlepel 20 gram
Geraspte kaas 1 theelepel 5 gram
1 eetlepel 15 gram
1 cup 100 gram
Kookroom 1 theelepel 4 gram
1 eetlepel 10 gram
Olie 1 theelepel 4 gram
1 eetlepel 10 gram
Specerijen 1 theelepel 2 gram
1 eetlepel 15 gram
1 cup 300 gram
Suiker 1 theelepel 1,5 gram
1 eetlepel 10 gram
1 cup 115 gram
Zure room 1 theelepel 8 gram
1 eetlepel 20 gram

Printen

Print maattabel